1 WEEK
GRATIS FITNESS

MELD JE
SNEL AAN!
Lees meer

Pilates

Wat is Pilates?

Pilates is een workoutmethode die de nadruk legt op diepe spieren, flexibiliteit, balans, coördinatie en een goede houding.

De techniek werd tijdens de Eerste Wereldoorlog ontwikkeld door Joseph Pilates, met de bedoeling gewonde soldaten snel weer op de been te brengen. Hij ontdekte dat je een keten van spieren moet gebruiken tijdens een oefening (waarbij rug-en buikspieren een hoofdrol spelen) om een sterk en gezond lijf te creëren.

De Pilates methode is een effectieve training waarbij je meerdere spiergroepen tegelijk activeert. Het doel is ervoor te zorgen dat het lichaam in correcte balans staat en de wervelkolom beter wordt ondersteund.
Een Pilatesles bij Sportcentrum Impuls bestaat uit een warming-up en diverse grondoefeningen waarbij als voorwaarde geldt dat de diepliggende rug-en buikspieren worden geactiveerd, gecombineerd met een actieve ademhaling. De les wordt afgesloten met stretch-en ontspanningsoefeningen.

Voordelen

Pilates heeft veel voordelen, want je kan de principes van Pilates in elke andere training benutten. Maar ook voor het herstel van blessures of bij bijvoorbeeld rugklachten is Pilates bij uitstek geschikt omdat je heel gecontroleerd je spieren traint.

Nog meer voordelen zijn o.a.:

– versterking buikspieren
– stabilisatie van de wervelkolom
– verbeterde houding
– verbeterde balans, lichamelijk en geestelijk
– verbeterde lenigheid
– betere coördinatie

Iedereen kan Pilates beoefenen op zijn/haar eigen niveau, op elke leeftijd en ieder met zijn eigen doelstelling. Ervaar de voordelen van Pilates zelf en meld je aan voor een les!

Body Support
fixed-col-3-img1

Met Body Support ga je niet ‘op dieet’, je gaat leren wat eten doet en wat gezonde voeding is. Je laat voeding voor jou werken, door met de juiste hoeveelheden je verbranding op te voeren. Pas je voeding aan waar nodig is en geniet van eten zoals het bedoeld is.

LEES MEER
eGym
fixed-col-3-img1

EGYM: Fit & Vitaal in 2 x per week 30 minuten met 100% tevredenheidsgarantie! Wil je makkelijk en snel fitter & vitaler worden? Maar wil je daar niet te veel tijd aan besteden en wel met plezier bewegen? Maak nu kennis met de eGym-cirkel.

LEES MEER
VIRTUELE GROEPSLESSEN
fixed-col-3-img1

Wordt je favoriete les net op het tijdstip gegeven dat jou niet uitkomt? Of vind je het fijn om in een klein groepje te sporten? Maak dan gebruik van onze virtuele groepslessen.

LEES MEER

Persoonlijke aandacht

Fitness, Groepslessen en Wellness bij Sportcentrum Impuls! Voor eGym, Zumba, Groepslessen, Personal Training, Afvallen en nog veel meer!

Meer weten? Neem dan nu contact met ons op!
logo-ico